Osteodensitometru DENSITY DEXA

Solicita Oferta

Adauga la lista dorintelor

Comanda telefonica

0359 199 654 | 0740 931 424

Brand
Livrabil
30 zile de la comanda
Ambalaj
bucata

Eurotec DEXA - “un altfel de DEXA”

 

Conceptul DENSITY este bazat pe o arhitectura hardware noua, ceea ce ii permite un design mai compact si in acelasi timp revolutionar, fata de toate aparatele DEXA de pe piata.

Generatorul de radiatii este unul de ultima generatie, este echipat cu tehnologie noua, fiind cel mai mic ca si dimensiune, usor si compact, acest fapt permitand suspendarea bratului de scanare.

Acest nou concept simplifica mult numarul de ansamble si subansable folosite in echiparea aparatuliu, fapt ce rezulta in timp costuri de service mult mai reduse. (mai putine piese folosite inseamna mai putine interventii service)

Masa este confectionata din aluminiu si rezista la tensiune de 500 kg.

 

EUROTEC DEXA - DENSITY vine in 3 modele:

- DENSITY S - nivel echipare PENCIL BEAM, scanare body part

- DENSITY PB - nivel echipare PENCIL BEAM, scanare total body, timp scanare cca. 8 min

- DENSITY NFB - nivel echipare NARROW FAN BEAM, scanare total body, timp scanare cca. 3 min

 

Timpul de scanare: probabil, unii medici sau operatori, vor compara timpul de scanare cu timpii mai rapizi, dar trebuie luat in calcul faptul ca aplicatia software dVision al EUROTEC, permite procesarea diagnosticului din 2-3 click-uri, iar timpul total de scanare/procesare diagnostic este sensibil egal cu al altor echipamente similare.

 

Arhitectura software este construita pe 64 biti, avand un design modern. Aplicatia software este compactata pe o singura pagina, este intuitiva si usor de folosit. Producatorl Eurotec emite anual update-uri de software cu noi functii.

Optional, rezultatul poate fi emis si in limba romana.

Dimensiunea de scanarea pixel este de 1mm.

Calibrarea automata. Nu necesita fanoma deoarece bratul este echipat cu fantoma.  La fiecare scanare a pixelilor, practic isi face si o calibrare.

Echipamentul este gata de lucru in cca 5 minute de la pornire. 3 minute “warmup” + 2 minute autocalibrare.

 

Module incluse: AP Spine, Femur, Whole Body, Forearm,

Module optionale: ORTOPEDIC, PEDIATRIC, DICOM, BODY MASS COMPOZITION, FRAX, VERTEBRAL ASSESMENT, PROSTHETIC FEMUR, FEMUR MECHANICAL PARAMETERS, BODY COMPOSITION ASSESMENT, LVA, LATERAL SPINE,

Garantie oferita de producator este de 24 luni. Extragarantie la cerere.

 

Osteodensitometria DEXA (Dual Energy Xray Abbsortiometry) este o investigatie paraclinica de imagistica medicala de inalta perfomanta care foloseste radiatii X pentru determinarea densitatii minerale si a rezistentei (duritatea) sistemului osos, prin masurarea gradului de absortie a radiatiei Rontgen cu energie duala emisa si dispersia acesteia  pe segmentul examinat.

        Determinarea densitatii minerale osoase prin metoda DEXA este metoda de referinta atat pentru diagnosticarea, cat si pentru monitorizarea tratamentului osteoporozei.

        Instalatia radiologica de osteodensitometrie DEXA, producator EUROTEC MEDICAL SYSTEM SRL – Italia este conceputa pentru a efectua masuratori ale densitatii oaselor in scop de diagnostic la pacientii cu afectiuni osteoporozice la un nivel foarte scazut al expunerii medicale la radiatii ionizane.

       Instalatiile radiologice de osteodensitometrie DEXA, model  Density S, Density PB, Density NFD si Density S-NFB, producator EUROTEC MEDICAL SYSTEM SRL – Italia folosesc o metoda radiologica de evaluare a densitatii osoase la nivelul intregului sistem osos sau in zonele cele mai predispuse fracturilor osteoporozice prin absortia radiatiei X cu energie duala de 40 keV si 75 keV emise de un tub Rӧntgen cu parametri maximi: tensiune max. 100 kV, intensitate max. 2 mA (in mod tipic utilizeaza 86kV si 1 mA) si un filtru echivalent 30,5 mm Aluminiu.

        Instalatia radiologica de densitometrie osoasa model DENSITY este un scanner plan, format dintr-o masa fixa si un brat “U”, care se deplaseaza de-a lungul directiei longitudinal, de la un picior la capul pacientului (axa X).

         Pe brat este montat un ansamblu generator – detector RX, aliniat mecanic astfel incat fasciculul colimat de radiatii x sa se potriveasca perfect cu detectorul.

        Generatorul si detectorul se deplaseaza simultan de-a lungul directiei transversal (axa Y), cu ajutorul unei curele de transmisie si a uneltelor de transmisie.

         In acest fel, se realizeaza o scanare X-Y intr-o regiune specifica de interes a pacientului.

         In timpul miscarii de-a lungul axei Y, se achizitioneaza una sau mai multe linii ale unei imagini atenuate cu radiatii X, in timp ce traducerea de-a lungul axei  X serveste numai scopului pozitionarii pe urmatoarea linie.

        Electronica consta in trei subsisteme:  un generator de radiatii X, un detector si o unitate de comanda. Acesta din urma implementeaza achitia semnalelor provenite de la detector, controlul miscarii (motoare, tastatura, intrerupator de limita), radiatiile de control al emisiilor, oprirea de urgenta si  comunicarea cu statia de lucru.

          Multumita noului aspect, noii surse de radiatii X si procesorului avansat utilizat, viteza de scanare este redusa la 80 de secunde pentru examenul rapid si 120 de secunde pentru configurarea standard (AP coloana vertebrala). O scanare a intregului corp poate dura pana la aproximativ 6 minute.

          Pe statia de lucru, de obicei un PC commercial Windows, este instalat softul, care este singura interfata intre operator si masina, excluzand o tastatura pentru miscarea bratului (montat pe masina), butonul pentru oprirea de urgenta si puterea intrerupator.

           Software-ul a fost conceput special pentru a fi usor de utilizat, dezvoltat din punct de vedere al operatorului, care ofera un set de instrumente automate care fac operatiunile simple si rapide.

            O atentie deosebita a fost acordata designului masinii, care prezinta caracteristici inovatoare cum ar fi rama solida din aluminiu si bratul suspendat pe masa. Designul mecanic a avut in vedere nu numai  aspectul estetic, ci si optimizarea unei serii de aspecte constructive ale masinii, cum ar fi usurinta de instalare si intretinere (reducerea costurilor), esenta, zgomotul si vibratiile, greutatea si stabilitatea etc. Spatiul deschis sub masa permite accesul facil al oricarei parti a masinii pentru intretinere si curatare, imbunatatind igienizarea incaperii in care este instalata unitatea.

              Designul densitometrului modelul DENSITY, tinand cont de toate aceste aspecte, se afla in proces de 3 brevete internationale.

              Metoda de examinare DEXA este atraumatica, nedureroasa si este folosita intensiv in diagnosticul osteopeniei si/sau osteoporozei. Examinarea permite atat calculul riscului de demineralizare osoasa in timp, cat si evaluarea raspunsului la tratament. Se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul soldului (col femoral), coloanei vertebrale lombare si antebratului.

            Osteodensitometria este o investigatie importanta din perspectiva diagnosticarii cat mai precoce a osteoporozei, deoarece exista metode de stopare a pierderii masei osoase, deci de fragilizare a osului, si scadere consecutiva a riscului de fracturi. Un os osteoporotic (rarefiat) se fractureaza mult mai usor, iar recuperarea dupa fracturi este intarziata, cu pretul unor dureri mari si a imobilizarii prelungite ce poate antrena alte complicatii (atrofii musculare, complicatii tromboembolice, escare de decubit, etc.).

Asadar putem preveni o mare suferinta printr-o investigatie simpla si accesibila, care semnalizeaza momentul inceperii tratamentului de consolidare a masei osoase.

 

           Descrierea instalatiilor radiologice

Instalatiile radiologice de osteodensitometrie DEXA, model Density S, Density PB, Density NFB si Density S-NFB, producator EUROTEC MEDICAL SYSTEM SRL – Italia sunt destinate sa desfasoare practice de expunere medicala in scopul stabilirii diagnosticului cu radiatii X cu energie duala de 40 keV si 75 keV provenind de la un tub Rӧntgen, cu parametri maximi dupa cum urmeaza: tensiune aplicata tubului radiogen 100 kV, intensitate max.: 2 mA (in mod tipic utilizeaza 86 kV si 1 mA) si un filtru echivalent 30,5 mm Aluminiu.

DEXA Brochure Eurotec

DEXA Brochure Eurotec - fisa tehnica

Descarca brosura

Recenzii

Scrie o recenzie

Osteodensitometru DENSITY DEXA

Osteodensitometru DENSITY DEXA